Madame George

miss-dior-ad

 

Ken je dat? Muziek die rondzingt in je hoofd? En woorden die je gelukkig maken? Je leunt met je warme voorhoofd tegen het koude glas van de trein die je naar je werk brengt. Gisteren heeft je Meesteres met je gespeeld. Zij heeft je geraakt en je bent bloedend in haar armen gevallen. Iemand spreekt tegen je, maar het dringt niet door. Het is de stem die deze woorden zingt.

“ The clicking clacking of the high heeled shoe

And that smell of sweet perfume comes drifting through”

Je kijkt om je heen en je ziet de mensen in de trein. Maar sinds gisteren is alles anders. Je staat helemaal open, er is iets gevonden wat verborgen was, geopend wat gesloten was. Je voelt de harten van de mensen in de trein kloppen, je bent deel van hen en zij zijn deel van jou. Je voelt wat zij voelen.

“ In the corner playing dominoes in drag

The one and only Madame George

En eigenlijk wil je iedereen vertellen wat er gisteren gebeurd is. Hoe je Meesteres je heeft gebroken tot je in stukjes op de grond lag. En hoe ze jou weer heeft opgebouwd. Hoe je rug is getekend met rode striemen, vlekken, blauwe plekken. Hoe de vochtige wonden langzaam zijn gedroogd en bleven plakken aan de witte lakens van je bed.

“ Say goodbye to Madame George
Dry your eye for Madame George
Wonder why for Madame George
Say goodbye in the wind and the rain on the back street”

Je wilt het iedereen vertellen. Ook aan die man met de laptop en de vrouw met de slanke handen. Ook aan de verwaaide professor en de slaperige student. Je wilt zeggen: wat is het leven prachtig dankzij Haar! En je hoort de muziek, de woorden, de stem, de raadselachtige tekst over een man in vrouwenkleren. En je denkt misschien: Het is prachtig en triest tegelijk om net als hem een outcast te zijn. Maar het is je eigen keuze. Je hebt gekozen om je niet langer te verstoppen. Je bent Haar slaaf. En in tranen ga je schrijven, praten, de wereld beleven. Je zit in de trein, je bent op weg naar je werk. Je huilt. Je bent Meesteres dankbaar.

En de stem zingt door en de woorden herschikken zich. Een nieuwe betekenis voor jou. Trots suist het door je hoofd:

” And as you’re about to leave
She jumps up and says Hey love, you forgot your gloves
And the gloves to love to love the gloves…
The love’s to love the love’s to love the love’s to love…

En je bent weer fris en de dag is nieuw. Haar kracht klopt in je borst. Zij raast door je bloed. En je weet dat de raadselachtige muziek alleen Haar schoonheid en nooit Haar echte betekenis aan jou zal onthullen.

Liefde.

luckyman ©2015

Songwriter: VAN MORRISON
Madame George lyrics © Warner/Chappell Music, Inc.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *